NL
DEENFR

Praktische info bezoekers

Wij stellen de groeve graag voor je open en vragen je dit unieke gebied te koesteren zoals wij dat doen!

In 2017 is een gloednieuw wandelpad in gebruik  genomen. 

Toegang groeve

De groeve is tot nader bericht vanwege werkzaamheden aan de zuidzijde, alleen toegankelijk tussen 08.00 - 20.00 uur via einde Luikerweg, platform (noordzijde groeve). Vandaar de trap af en dan kun je tot en met Bistro Hoffmanni wandelen. De terugreis is ook via dezelfde trap. Je dient hier goed ter been voor te zijn en een goede conditie te hebben. 

In de loop van het voorjaar gaat de zuidzijde bij Chalet d'n Observant, weer open. Zodra we de datum weten maken we dat hier ook bekend.

Wandeling door de groeve

Vanaf het uitzichtplatform aan de Luikerweg kunnen  bezoekers via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Via een wandelpad word je een stukje door een oud gangenstelsel geleid. Het pad loopt via de kalkgraslanden en de vijver 'Onder D'n Olifant' tot de overgangszone. 

In de groeve geldt tot nader order een algeheel zwemverbod.

Let op: honden zijn niet toegestaan vanwege de aanwezige schapen en geiten in de groeve.

De groeve is vanwege de hoogteverschillen niet toegankelijk voor minder-validen.

Kopje koffie
In de groeve kun je een kopje koffie drinken bij Bistro HoffmannI of bij Châlet D'n Observant.

Bereikbaarheid groeve

  • De groeve is bereikbaar via de trap: bereikbaar via de Luikerweg in Maastricht. Parkeer je auto op de  parkeerplaats 'Het oog van Sint-Pieter' (betaald parkeren sinds 1 april 2018. Kosten: eerste twee uur 0,20 EUR per uur, daarna 1,40 EUR per uur en 6 EUR per voor de hele dag). Van hieruit is het een klein halfuurtje wandelen naar de trap.
  • De groeve is ook bereikbaar via de Lage Kanaaldijk:  volg op de Lage Kanaaldijk de bordjes 'D'n Observant'. Bij Châlet D'n Observant is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar. Koop voor 2 EUR per dag een parkeermunt uit de parkeerautomaat.

Elektrische laadpalen
Wij stimuleren bezoekers zoveel mogelijk met milieuvriendelijke transportmiddelen naar het ENCI-gebied te komen. Op de parkeerplaats bij Châlet D'n Observant staan er daarom laadpalen voor elektrische auto's en fietsen.