NL
DEENFR
25 JULI 2016

Kinderen presenteren plannen voor de groeve

13 juli hebben ruim 80 kinderen van BS De Vlinderboom en BS Sint-Pieter uit Maastricht hun plannen gepresenteerd over hoe zij vinden dat de  groeve er in de toekomst uit moet zien. De presentatie vond plaats in het kader van het project Natuurlijk...Kunst.

13 juli hebben ruim 80 kinderen van BS De Vlinderboom en BS Sint-Pieter uit Maastricht hun plannen gepresenteerd over hoe zij vinden dat de groeve er in de toekomst uit moet zien. De presentatie vond plaats in het kader van het project Natuurlijk... Kunst.

Dit project combineert natuur- en kunstonderwijs op basis van de transformatie van de ENCI-groeve. Doel is om de leerlingen zich bewust te maken van hun natuurlijke omgeving en hen te helpen om hierbij hun verantwoordelijkheid te nemen. Dit resulteerde in drie bijzondere maquettes die van 13 juli t/m 3 september te zien zijn in het Natuurhistorisch Museum.

Op 13 juli presenteerden de kinderen hun ideeën aan een vakkundig panel. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen hun creativiteit hebben losgelaten op deze maquettes!

Quarry Life Award
'Natuurlijk... Kunst 'dingt mee naar de Quarry Life Award van de HeidelbergCement Group, het moederconcern van ENCI.  Deze onderzoekswedstrijd heeft als doel te biodiversiteit in groeven te bevorderen en om er meer kennis over te verwerven. Van de 15 Benelux inzendingen is 'Natuurlijk... Kunst' in de top 5 beland. In het najaar van 2016 wordt bekend of het project wordt verkozen om mee te doen aan de internationale Quarry Life Award van HeidelbergCement.

'Natuurlijk...Kunst is een onderwijsproject van Kaleidoscoop Maastricht in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Maastricht en Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied.

naar archief ...