NL
DEENFR
21 SEPTEMBER 2020

Festival of Imagination

Festival of Imagination – Mini-filmfestival als transformatie-icoon in het ENCI-gebied

Op 17 oktober organiseren ‘OVERGANGSZONE’, de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) in samenwerking met Natuurmonumenten een bijzonder openlucht-filmfestival in de ENCI- groeve.

Het ‘Festival of Imagination’ bezingt het eeuwigdurende transformatieproces van het ENCI-gebied. Met beeld en zang wordt de transformatie van het ENCI-gebied in al zijn gelaagdheden belicht. Het filmfestival markeert het einde van een bewogen geschiedenis. De ENCI is nu officieel gesloten en de laatste medewerker nam onlangs afscheid. Tegelijkertijd staan we ook aan de start van een nieuwe periode. Een onzekere toekomst, waarop wij met kritische blik vooruit kijken.

De bijzondere avond start met een optreden van het ENCI-koor, met als slotlied ‘St. Pietersberg’. Dit lied van Johnny Blenco is speciaal voor de gelegenheid herschreven door kunstenaar Joep Vossebeld. Historicus Martin Poesen vertelt over de historie van het gebied, de fabriek en haar werknemers en u kunt genieten van nooit vertoonde historische filmbeelden van de ENCI uit het ENCI foto- en film-archief. Daarna volgen vier korte films van kunstenaars van het project Overgangszone (Miriam Sentler i.s.m. Simon Weins, Eline Kersten, Emile Hermans en Louisa Vorgozisi). Wij zorgen voor een welkomstdrankje.

Het filmfestival vindt plaats op 17 oktober en duurt van 18.00 – 22.00. Wij hopen dit bijzondere moment samen met u te vieren.

Reserveer nu! via https://overgangszone.nl/2020/09/09/festival-of- imagination-enci/

naar archief ...