NL
DEENFR
15 NOVEMBER 2018

ENCI-groeve vanaf 19 november tijdelijk alleen toegankelijk via trap

Vanaf 19 november 2018 vinden gedurende enkele maanden werkzaamheden plaats in het meest zuidelijke deel van de overgangszone bij de ENCI-groeve in Maastricht. Dit gebied zal dan zijn definitieve vorm krijgen en in opdracht van Natuurmonumenten wordt kalksteen verplaatst van de 50+zone naar een depot bij het voormalige natuurbad. Als gevolg van de werkzaamheden is het wandelpad in de ENCI-groeve deze periode alleen toegankelijk via de trap. Aan de zijde van D’n Observant wordt de tijdelijke voetgangersbrug afgebroken en het werkgebied is enkele maanden afgesloten met hekwerken.

 

 

De huidige inschatting is dat dit project wellicht op 1 april 2019 kan worden afgerond en dat wandelaars vanaf dan opnieuw de doorsteek kunnen maken. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal ENCI in samenwerking met alle betrokkenen zoeken naar mogelijkheden voor een tijdelijke openstelling van de doorsteek in de weekenden vanaf maart 2019.

Het Informatiecentrum Châlet D’n Observant blijft toegankelijk voor het publiek maar is in deze periode alleen toegankelijk via de Lage Kanaaldijk. Bistro HoffmannI blijft ook toegankelijk voor het publiek en is in deze periode alleen bereikbaar via de trap aan de Luikerweg. Wandelaars kunnen via de trap in de groeve afdalen. Het wandelpad loopt via de kalkgraslanden, via het voormalige natuurbad en natuurplas ‘Onder D’n Olifant’ door tot de overgangszone.

Het pad door de groeve is tot 1 april dagelijks geopend van 09.00- 17.00 uur. Van 1 april tot 1 september is het pad open van 08.00 – 20.00 uur.

Maastricht, 15 november 2018 

Contactpersoon voor de pers:

  • Peter Mergelsberg, Directeur Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied. Tel. 06-22572880 / peter.mergelsberg@enci-gebied.nl
naar archief ...