NL
DEENFR
20 OKTOBER 2016

Eindpunt Pieterpad verlegd naar uitzichtplatform ENCI-groeve

Het Pieterpad heeft een nieuw eindpunt gekregen op de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het eindigt nu op het nieuwe uitzichtplatform bij de ENCI-groeve. Stichting Pieterpad heeft het nieuwe eindpunt op 7 oktober in gebruikgenomen.

De afgelopen 33 jaar was het eindpunt van Nederlands bekendste wandelroute te vinden op een ietwat anonieme open plek op een flank van de Sint-Pietersberg waar het Pieterpad en de GR5 elkaar ontmoeten. Nu er een spectaculair uitzichtpunt is gecreëerd, heeft de stichting Pieterpad de kans gegrepen om het eindpunt hiernaar te verplaatsen. ‘Deze locatie heeft een allure die veel beter past bij het eindpunt / startpunt van het Pieterpad’, aldus Maarten Goorhuis van de Stichting Pieterpad.

De meeste Pieterpad-wandelaars volgen de route van noord naar zuid. De verbinding met de GR5, waarlangs je kunt doorlopen tot aan de Middellandse Zee, gaat niet verloren. Over enkele maanden kunnen wandelaars die hun tocht voort willen zetten naar het zuiden via de nieuwe trap naar beneden lopen en dwars door de groeve via de GR 5 naar België gaan. Op dit moment wordt hard gewerkt om een mooi parcours aan te leggen dat veilig is voor wandelaars. Pas wanneer deze werkzaamheden klaar zijn, kunnen wandelaars hiervan gebruikmaken en zal ook de GR5 haar route wijzigen en weer aansluiten op het Pieterpad. Voor wandelaars die het Pieterpad van zuid naar noord lopen, is het platform het startpunt van hun tocht.

naar archief ...