NL
DEENFR
15 NOVEMBER 2016

Educatief project over ENCI-groeve wint Quarry Life Award HC Benelux

Gisteren heeft Jo Willems van Kaleidoscoop, Cultuureducatie Maastricht, de eerste prijs in ontvangst genomen van de Quarry Life Award HeidelbergCement Benelux. De tweejaarlijkse wedstrijd Quarry Life Award van de HeidelbergCement Groep is een internationale onderzoekwedstrijd voor de bevordering van en educatie over biodiversiteit in groeves.

Het project van Jo Willems gaat over de lancering van een educatief natuur- en kunstproject dat is gebaseerd op het transformatieproces van de groeve van ENCI. In het kader van dit project hebben al eerder kinderen uit het basisonderwijs de ENCI-groeve bezocht. Zo leerden ze ter plekke over de geologie, cementproductie, de transformatie van het ENCI-gebied en maakten ze kunst met natuurlijke materialen uit de groeve. Verder hebben ze op school maquettes gemaakt over hoe zij (vanuit hun beleving) vinden dat de herinrichting van de groeve moet plaatsvinden. Het project is inmiddels onderdeel van het programma van Kaleidoscoop Cultuureducatie Maastricht.

De tweede prijs ging naar een onderzoek van Claude Vilvens over land- en zoetwaterslakken in de groeve van Loën (CBR Lixhe)

De derde plaats ging naar Laurence Delwiche voor de productie van een film over het tot stand komen van de groeve van Beez.

Over de hele wereld zijn 454 projecten ingediend voor deze wedstrijd. De internationale winnaars worden op 8 december bekendgemaakt.

Een dikke proficiat voor Jo Willems voor dit mooie project!!

naar archief ...