NL
DEENFR
28 JUNE 2019

DOORSTEEK ENCI-GROEVE WEER MOGELIJK

Vanaf maandag 1 juli 2019 kunnen bezoekers in de ENCI-groeve weer de doorsteek maken tussen de trap bij het uitzichtplatform en Châlet D’n Observant aan de andere kant van de groeve. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen weer genieten van de bijzondere omgeving. De ENCI heeft de werkzaamheden in de overgangszone ver genoeg afgerond om de zone tussen industriegebied en groeve weer open te stellen voor recreanten. In afwachting van de definitieve ontwikkeling van de overgangszone staan er nog bouwhekken. Er mag niet gezwommen worden in de groeve. Voor meer informatie kijk op www.natuurmonumenten.nl/sint-pietersberg.

Wandeling over de overgangszone

Vanaf het uitzichtplatform aan het einde van de Luikerweg kunnen bezoekers via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Onder aan de trap word je een stukje door een oud gangenstelsel geleid. Via een wandelpad loop je over een deel van de oude weg tussen Maastricht en Luik. Het pad loopt via de kalkgraslanden, waterplas “Onder D’n Olifant”, Bistro Hoffmanni en de overgangszone naar Châlet D’n Observant aan de andere kant van de groeve. Het wandelpad is tot september dagelijks geopend van 08.00 – 20.00 uur. Van 1 september tot 1 april kan het wandelpad dagelijks gebruikt worden van 09.00 – 17.00 uur.

 Ontwikkelingen

Natuurmonumenten werkt aan de ontwikkeling van de ENCI groeve naar een prachtig natuur- en recreatiegebied. Samen met overheden en omgeving (verenigd binnen Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied) werken we verder aan een inrichtingsplan met ruimte voor natuur en recreatie met als doel de groeve veilig en betaalbaar te beheren en open te stellen en bezoekers gastvrij te ontvangen.Momenteel worden de verschillende mogelijkheden onderzocht.

 Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Cindy Burger, gebiedsmanager Zuid-Limburg, 06-55825194

 

naar overzicht ...