NL
DEENFR

Op 18 september 2021 heeft het "Festival of Imagination" plaatsgevonden in de overgangszone op 38+NAP. Het festival was oorspronkelijk gepland in de zomer van 2020 maar door alle coronamaatregelen is dat uiteindelijk 18 september 2021 geworden. 

De opening werd verricht door P. Mergelsberg, directeur van SOME. Daarna werd door de organisator, K. Clevis, een korte toelichting gegeven over het programma van de avond.

Tijdens het festival is, middels beeld en gezang, de transformatie van het ENCI gebied belicht. Dit festival markeert het einde van een bewogen geschiedenis. De avond startte met een optreden van het ENCI koor, gevolgd door historicus Martin Poesen (oud medewerker van ENCI) die de geschiedenis van het ENCI-gebied belichtte. Tijdens deze uiteenzetting werd oud beeldmateriaal (film en foto) geprojecteerd op de mergelwand. Dit beeldmateriaal was ter beschikking gesteld door de voormalige film- en fotoclub van ENCI.

Na deze geschiedkundige tocht werden er nog 4 korte films vertoond van kunstenaars van het project "OVERGANGSGEBIED" Miriam Sentler i.s.m. Simon Weins, Eline Kersten, Emiel Hermans en Louisa Vergozisi waarna de avond werd afgesloten door K. Clevis. Al bij al een geslaagde avond.

 

klik voor foto's
ENCI koor
klik voor foto's
Toelichting door K. Clevis
klik voor foto's
Impressie van de avond