NL
DEENFR

Bedrijvenpark ENCI

Essentieel speerpunt in het Plan van Transformatie is het vestigen van externe ondernemingen op het 33 grote fabrieksterrein van ENCI in Maastricht. Sinds 2010 vormt ENCI haar fabrieksterrein om naar een Bedrijvenpark met een verscheidenheid aan functies en bedrijven.

Van cementfabriek naar Bedrijvenpark
Het fabrieksterrein van ENCI wordt omgevormd naar een open, multifunctioneel terrein met een verscheidenheid aan functies en bedrijven. ENCI verhuurt delen van haar bedrijventerrein aan externe partijen die specifiek op zoek zijn naar de laad- en losfaciliteiten aan de Maas, grote hallen en/of de specifieke zware ondergrondse infrastructuur op het terrein. Uiteindelijk zal er een campus ontstaan van kennisgestuurde industrie en services.
Niet zomaar elk bedrijf kan zich vestigen in het ENCI-gebied. Het Plan van Transformatie  beschrijft een aantal criteria waaraan nieuwe bedrijven worden getoetst.

De ligging
Het Bedrijvenpark van ENCI ligt in het hart van Europa, in de Euregio Maas-Rijn. Met haar drie landen, drie talen en vijf culturen is dit gebied de ware proeftuin voor een verenigd Europa! Het bedrijvenpark is gevestigd aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht, de zuidelijkste stad van Nederland. Het ligt vlakbij de Belgische grens en aan de rivier de Maas, op dit moment bereikbaar voor schepen tot 3.000 ton.

Uniek voor Maastricht en regio
Het bedrijventerrein is 100% eigendom van de HeidelbergCement Group en valt in de zwaarste categorie van de Nederlandse milieuwetgeving (klasse 5.3). De beschikbaarheid van kade, goede boven- en ondergrondse infrastructuur en grote bedrijfshallen maken het bedrijventerrein uniek voor Maastricht en regio. Het is één van de weinige klasse 5.3 terreinen in Zuid-Limburg en het enige natte industrieterrein in de regio Maastricht dat onmiddellijk beschikbaar is. 

Contactpersoon ENCI:

  • Hans Reijnders: transitiemanager Maastricht Plant
  • Lage Kanaaldijk 115, 6212 NA  MAASTRICHT
  • Mob : +31 (0)6 29097552
  • jreijnders@enci.nl