Bezoek het ENCI-gebied

ENCI, VVV Maastricht en Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied hebben American memorial De Schark en de overgangszone toegankelijk gemaakt voor bezoekers via speciale groepsrondleidingen.

Bezoek het indrukwekkende American Memorial De Schark
Samen met een enthousiaste gids ontdek je deze fascinerende ondergrondse kalksteengroeve. De gids  toont deze bijzondere groeve en weet aangrijpende verhalen te vertellen over de betekenis van deze groeve tijdens WOII.

Overgangszone: het toekomstige pareltje
(Voormalige) ENCI-medewerkers vertellen hoe inhoud wordt gegeven aan de transformatie van de groeve naar hoogwaardige en unieke natuur. Je wandelt door de overgangszone naar de noordzijde van de groeve richting toekomstige trap en natuurbad. Zo krijg je een beeld van wat straks het pareltje van het ENCI-gebied zal worden. Ook lichten ze toe hoe het bedrijventerrein wordt omgebouwd tot een bedrijvenpark dat opengesteld wordt voor andere bedrijven. Los van de transformatie is er ook aandacht voor de geologische formaties in de groeve en voor de bijzondere flora en fauna.

Heringerichte gebieden
(enkel door encigroevegids) Samen met een gids wandel je door prachtige gebieden die reeds heringericht zijn. Ook beklim je een klein deel van D'n Observant en loop je via het oude bos van Caestert naar het Jekerdal.

Start- en eindpunt van alle rondleidingen is het Infocentrum ENCI-gebied.

Meer info:

Natuurmonumenten organiseert speciale rondleidingen naar de Oehoevallei. Neem contact op met Natuurmonumenten voor meer info.