NL
DEENFR

Bezoek het ENCI-gebied

Het ENCI-gebied kan ook worden bezocht via speciale groepsrondleidingen.

Bezoek het indrukwekkende American Memorial De Schark
Samen met een enthousiaste gids ontdek je deze fascinerende ondergrondse kalksteengroeve. De gids toont deze bijzondere groeve en weet aangrijpende verhalen te vertellen over de betekenis van deze groeve tijdens WOII. Let op: In verband met de aanwezige vleermuizen in De Schark mogen deze rondleidingen alléén worden verzorgd tussen medio april en medio november.

Overgangszone: het toekomstige pareltje
(Voormalige) ENCI-medewerkers vertellen hoe inhoud wordt gegeven aan de transformatie van de groeve naar hoogwaardige en unieke natuur. Je daalt de trap af aan de noordzijde van de groeve en loopt vervolgens langs de kalkgraslanden, de natuurplas en vijver Onder D'n Olifant  richting overgangszone. Zo krijg je een beeld van wat straks het pareltje van het ENCI-gebied zal worden. Ook lichten de gidsen toe hoe het bedrijventerrein wordt omgebouwd tot een bedrijvenpark dat opengesteld wordt voor andere bedrijven. Los van de transformatie is er ook aandacht voor de geologische formaties in de groeve en voor de bijzondere flora en fauna.

Heringerichte gebieden
(enkel door encigroevegids) Samen met een gids wandel je door prachtige gebieden die reeds heringericht zijn. Ook beklim je een klein deel van D'n Observant en loop je via het oude bos van Caestert naar het Jekerdal.

Meer info:

Natuurmonumenten organiseert speciale rondleidingen naar de Oehoevallei. Neem contact op met Natuurmonumenten voor meer info.