NL
DEENFR

Praktische info bezoekers

Wij stellen de groeve graag voor je open en vragen je dit unieke gebied te koesteren zoals wij dat doen!

In 2017 is een gloednieuw wandelpad in gebruik  genomen. Je kunt de ENCI-groeve dagelijks bezoeken tijdens de volgende openingstijden:

  • Van 1 september tot 1 april: van 09.00 - 17.00 uur
  • Van 1 april tot 1 september: van 08.00 - 20.00 uur

Wandeling door de groeve
Vanaf het uitzichtplatform aan de Luikerweg kunnen  bezoekers via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Via een wandelpad word je een stukje door een oud gangenstelsel geleid. Het pad loopt via de vijver 'Onder D'n Olifant', de kalkgraslanden en het natuurbad tot de overgangszone. 

In de groeve geldt tot nader order een algeheel zwemverbod.

Let op: honden zijn niet toegestaan vanwege de aanwezige schapen en geiten in de groeve.

De groeve is vanwege de hoogteverschillen niet toegankelijk voor minder-validen.

Werkzaamheden en toegankelijkheid
Het zuidelijk deel van de overgangszone wordt vanaf 1 november 2017 gedurende enkele maanden op de juiste hoogte gebracht conform eindplan van de groeve. In deze periode is de groeve voor wandelaars alleen toegankelijk vanaf de trap. Informatiecentrum Châlet D'n Observant blijft gewoon open voor publiek, maar is dan alleen toegankelijk via de Lage Kanaaldijk. Vanaf  1 november kan er voorlopig dus geen doorsteek worden gemaakt tussen beide ingangen. Je kunt de groeve dan ook alleen via de trap verlaten.

Bereikbaarheid groeve

  • De groeve is vooralsnog alléén bereikbaar via de trap (bereikbaar via de Luikerweg in Maastricht - parkeer je auto op de gratis parkeerplaats 'Het oog van Sint-Pieter'. Van hieruit is het een klein halfuurtje wandelen naar de trap).

Elektrische laadpalen
Wij stimuleren bezoekers zoveel mogelijk met milieuvriendelijke transportmiddelen naar het ENCI-gebied te komen. Op de parkeerplaats bij Châlet D'n Observant heeft de Stichting daarom laadpalen laten installeren voor elektrische auto's en fietsen.