Praktische info bezoekers

Wij stellen de groeve graag voor je open en vragen je dit unieke gebied te koesteren zoals wij dat doen!

In 2017 is een gloednieuw wandelpad in gebruik  genomen. Je kunt de ENCI-groeve dagelijks bezoeken tijdens de volgende openingstijden:

  • Van 1 september tot 1 april: van 09.00 - 17.00 uur
  • Van 1 april tot 1 september: van 08.00 - 20.00 uur

Wandeling door de groeve
Vanaf het uitzichtplatform aan de Luikerweg kunnen  bezoekers via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Via een wandelpad word je een stukje door een oud gangenstelsel geleid. Het pad loopt via de vijver 'Onder D'n Olifant', de kalkgraslanden en het natuurbad tot de overgangszone. Tussen 5 oktober en 1 november is het mogelijk om door te lopen tot Châlet D'n Observant aan de andere kant van de groeve.

In de groeve geldt tot nader order een algeheel zwemverbod.

Let op: honden zijn niet toegestaan vanwege de aanwezige schapen en geiten in de groeve.

De groeve is vanwege de hoogteverschillen niet toegankelijk voor minder-validen

Werkzaamheden en toegankelijkheid
In het zuidelijk deel van de overgangszone wordt van 1 november 2017 tot 1 mei 2018 nog kalksteen gewonnen. In deze maanden is de groeve voor wandelaars alleen toegankelijk vanaf de trap. Informatiecentrum Châlet D'n Observant blijft gewoon open voor publiek, maar is dan alleen toegankelijk via de Lage Kanaaldijk. Tussen 1 november en 1 mei kan er dus geen doorsteek worden gemaakt tussen beide ingangen.

Bereikbaarheid groeve

  • De groeve is bereikbaar via de trap (bereikbaar via de Luikerweg in Maastricht - parkeer je auto op de gratis parkeerplaats 'Het oog van Sint-Pieter'. Van hieruit is het een klein halfuurtje wandelen naar de trap).
  • Tot 1 november 2017 en vanaf 1 mei 2018 is de groeve ook bereikbaar via Châlet D'n Observant (bereikbaar via de Lage Kanaaldijk in Maastricht - parkeer je auto op de parkeerplaats bij het châlet en koop een parkeermunt ter waarde van €2 om uit te kunnen rijden).

Elektrische laadpalen
Wij stimuleren bezoekers zoveel mogelijk met milieuvriendelijke transportmiddelen naar het ENCI-gebied te komen. Op de parkeerplaats bij Châlet D'n Observant heeft de Stichting daarom laadpalen laten installeren voor elektrische auto's en fietsen.